Covidová doba priniesla neisté časy pre celé odvetvie HORECA po celom svete. Ľudia síce stále chodia do kaviarní alebo reštaurácií, aby sa najedli na mieste, avšak po tejto svetovej kríze sa objavil nový zvyk. Stále viac ľudí si osvojuje návyk, ktorý s nami pravdepodobne zostane - je ním objednávanie jedla online, ktoré nám k dverám doručujú mnohé začínajúce spoločnosti.
Predpokladá sa, že trh s online donáškou jedla na Slovensku vzrastie o 12,04% (2023-2027), čo v roku 2027 povedie k objemu trhu vo výške až 674,40 milióna USD. (Source Statista.com) To prináša určitú neistotu, ale aj možnosti nových obchodných modelov. Jedným z nich je varenie ako služba. To znamená, že si objednávame hotové varené jedlo a nepotrebujeme vedieť, či bolo pripravené v zabehnutej reštaurácii v centre mesta, ak je inak čerstvé, chutné a za rozumnú cenu. Otvorenie novej kaviarne či reštaurácie ani v ťažkých časoch by teda nemalo predstavovať veľký problém, pokiaľ je zvolená správna energia, miesto pre kuchyňu, biznisový model a flexibilný tím.
Nižšie investície v počiatočnej fáze
Keď niekto buduje podnik od nuly, je potrebné urobiť veľa vecí: je to rozpoznateľná značka, chutné recepty rovnako ako profesionálny tím. A otvorením kuchyne výlučne na donášku by sa to všetko dalo zvládnuť stabilne a bez extrémnych nákladov na nájom alebo nákup priestorov v centre mesta, miestnosti pre kuchyňu a miesta pre klientov. Otvorením donáškovej kuchyne by sa dali zvládnuť všetky tieto prvky a využitie energie z plynových fliaš alebo plynovej nádrže na miestach, ktoré k nej nemajú prístup, by mohlo byť skvelým nápadom. Zvyšok by mohli zvládnuť dobre naprogramované aplikácie, zodpovedné za propagáciu a vyhľadávanie klientov, platenie za objednané produkty na varenie jedál alebo dokonca najobľúbenejšie recepty, ktoré sa sezónne menia alebo vyhľadávaním klientov online.
Denné menu, domáca pekáreň, catering pre podujatia
Denné menu, domáca pekáreň, catering pre podujatia - všetky tieto obchodné modely sú medzi klientmi čoraz obľúbenejšie. Ide teda len o to, aby sme našli pre novovzniknuté podnikanie ten správny smer. Ľudia chcú žiť zdravšie a tráviť viac času mimo sporáku v kuchyni a je to práve vaša firma, ktorá to dokáže a FLAGA bude dodávateľom čistej energie pre vašu kuchyňu na akomkoľvek mieste. Je čas na nejakú skvelú pizzu a najobľúbenejšie miestne jedlá pre ľudí okolo vá